Afspraak maken:

06 39 85 49 76

Openingstijden:

Maandag t/m zondag 11:00 t/m 21:30

Wat is acupunctuur ? Hoe gaat acupunctuur in zijn werk? Wanneer naar een acupuncturist?

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze, al meer dan 3000 jaar oude behandelmethode. De naam acupunctuur stamt af van het Latijnse “acus punctura”, dat letterlijk “naald steken” betekent.

De acupuncturist is de meest bezochte alternatieve genezer in ons land. In 2014 meldde het CBS dat bijna één miljoen Nederlanders jaarlijks een alternatieve genezer bezoekt, 25% daarvan kiest voor acupunctuur.

Wat kunt u precies verwachten van acupunctuur?

In ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen meridianen genoemd, hierlangs stromen de energieën Yin en Yang. Deze twee tegengestelde krachten lopen voortdurend in elkaar over maar kunnen ook uit balans raken. Het belangrijkste principe achter acupunctuur is dat het helpt om blokkades in de doorstroom van de levensenergie (Chi) in het lichaam op te lossen om zo lichaam en geest in balans te brengen.

Werkt acupunctuur echt? Hoe werkt het dan?

Diverse onderzoeken tonen aan dat acupunctuur het lichaam stimuleert om lichaamseigen pijnstillers en ontstekingsremmers aan te maken.

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Sommige acupuncturisten prikken op of ­vlak bij de plek waar de pijn zit. De naalden die een acupuncturist gebruikt, zijn heel dun. Prikken zou in principe geen pijn moeten doen. Maar acupunctuur kan bij de een gevoeliger zijn dan bij de ander.

Deze vorm van geneeskunst zou onder andere Pijnklachten als rugpijn, nekpijn, schouderpijn maar ook hoofdpijn of migraine, vermoeidheid verhelpen en ook pijn en misselijkheid verminderen bij een chemokuur.

Shuxin Acupunctuur praktijk in Haarlem.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen? En wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? kom langs voor een intakegesprek. Acupunctuur praktijk Shuxin in Haarlem.

Kampersingel 2A Haarlem. Wij zijn geopend van maandag t/m zondag van 11:00 t/m 21:00 uur | Bel voor een afspraak: 06 39 85 49 76

De acupunctuur behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

ij acupunctuur worden meerdere naalden in het lichaam aangebracht waardoor men energiebanen in het lichaam tracht te beïnvloeden, een visie die gebaseerd is op de traditionele Chinese geneeskunde.

Intake: Eerst wordt met de acupuncturist uw klachten en gezondheidstoestand besproken. Daarna wordt uw pols gevoeld en naar uw tong gekeken. Dit zijn 2 diagnose middelen die we in de Chinese Geneeskunde gebruiken.

Op basis van de persoonlijke diagnose van uw klachten plaats de acupuncturist een aantal zeer kleine naaldjes verspreid over uw lichaam. Daarna mag u 30-45 minuten ontspannen en genieten.

Acupunctuur behandeling. Kampersingel 2A Haarlem. Wij zijn geopend van maandag t/m zondag van 11:00 t/m 21:00 uur | Bel voor een afspraak: 023 879 58 37
  • Acupunctuur duur van de behandeling circa 45 min.